28 Mai 2019
28 Mai 2019

Regidoria d’Agricultura,Horta i Pobles de València

Benvingut a la plataforma web de la Regidoria d’Agricultura, Horta i Pobles de València.

Des de la regidoria d’Agricultura estem posant en valor el treball agrícola en tant que motor imprescindible per a la sostenibilitat del territori a més de constituir un element innovador a la nostra ciutat ,on la posada en valor de l’horta periubana de València pot suposar que aquesta es constituisca  en un rebost imprescindible per a la població de la nostra ciutat.

En aquestos moments una part importantíssima de la població mundial viu a les ciutats i són aquestes ciutats les grans consumidores dels productes agrícoles . No té sentit que els productes que consumix la casa nostra  i que potencialment continuarem consumint  hagen de recòrrer centenars o milers de quilòmetres per tal d’arribar als nostres mercats, a les nostres botigues i a les nostres taules.

Per tal de posar en valor l’activitat agrícola, com a activitat econòmica de primer nivell, el nostre territori  i el seu funcionament òptim  comptem  a la Regidoria amb un document per nosaltres imprescindible i que no és altre que el Pla d’Acció integral per a la  Promoció de l’Activitat i el Territori  amb la finalitat de resoldre alguns problemes acuciants i per als que necessitem tindre  resposta i en els que estem treballant.

Aquest treball bascula fonamentalment en la voluntad de col.laborar en el relleu generacional tan important perquè siga possible una veritable revolució en el camp valencià en general i en l’horta de València en particular,  i aquest relleu no només permetrà introduir sava nova al planter de llauradores i llauradors sinó que a més ens ha d’ajudar a introduir nous mecanismes de gestió , de distribució, de comercialització i de transformació dels productes dels nostres camps de manera que la producció agrícola siga rentable i que per tant  dedicar-se al camp siga una decissió que cada vegada resulte també des del punt de vista econòmic més atractiva.

Són molts els reptes que des d’ací ens hem plantejat, entre d’altres el d’introduir criteris de planificació en el territori de manera que es puga garantir la integritat i la pervivència de l’activitat agrícola. Estem molt il.lusionats en millorar la governança del sistema alimentari municipal i volem treballar per millorar les infraestructures que han de facilitar l’activitat als i les llauradores. Tampoc oblidem que hem d’incrementar i millorar els serveis que es requereixen a l’agricultura per part d’aquells que s’hi dediquen, hem de posar en valor la pesca, tant la continental com la que es du a terme al si del llac de l’albufera.

En fi un fum de projectes i d’il.lusions, de treball per davant i d’energia positiva que es veuran en els nostres camps i en les nostres aigües recompensats en creixencences els esforços que en ells anem a invertir.

Bona feina.

Consol Castillo, regidora d’Agricultura

Consol Castillo, regidora d'Agricultura