28 Mai 2019
28 Mai 2019

Sra. Laura Felip Forés 

  • Avinguda Gavines, s/n
    46012 València
  • Telèfon: 96 177 78 89 Fax: 96.177.78.89
  • Telèfon: 650.713.853
  • Email: perellonet@valencia.es

👥 Horari d’atenció: els dilluns i divendres de 9:00 a 14:00 hores.
✍ Oficina de Registre: els divendres de 09:00 a 14:00 hores.
✚ Consultori auxiliar:
Dies de visita mèdica: tots els dies de 12:30 a 14:00 hores

Saluda de l’Alcaldessa de El Perellonet

El Perellonet és eixe lloc on convisc, on creixen les meues il·lusions, el lloc per al que cada dia com a Alcaldessa treballe junt amb totes les persones que aportem la nostra energia perquè tant aquells que vivim tot l’any com els que vénen a acompanyar-nos quan el sol aguaita amb més intensitat, podem disfrutar de millors servicis públics, en definitiva de major qualitat de vida, gràcies a la dedicació i esforç conjunt impulsat des de la Coporació municipal.

El Perellonet no és només una platja, són les seues gents, les seues festes que donen la benvinguda a l’estiu, les falles, és un poble ple de vida al llarg de l’any, que mai deixa de mirar al mar, rugisca o murmure.

Alcaldessa de El Perellonet,
Laura Felip Forés

Història de El Perellonet

Fins a 1903 la zona del Perellonet estava habitada tan sols per un xicotet nombre de pescadors que havien construït algunes barraques però no residien allí de manera estable. No obstant açò, aqueix any, amb la construcció de la gola del Perellonet, es va edificar un xicotet habitatge per a l’encarregat de les comportes i la seua família. Ja en la dècada de 1920, amb la construcció de la carretera Natzaret-Oliva (València) (actual CV-500), van començar a incrementar-se els assentaments, que per a 1930 incloïen ja a 10 o 12 famílies.

Després de la guerra civil (1936-1939), un grup de famílies amb baix poder adquisitiu provinents de València es va establir en El Perellonet a la recerca d’un lloc on construir una barraca per a treballar en la pesca o l’agricultura. Els escassos ingressos d’aquestes famílies i el penós estat de les barraques van cridar l’atenció del marquès de Vallterra que a la fi de la dècada de 1940 va començar gestions per a edificar una xicoteta parcel·la entre la platja i la carreterra, que es va inaugurar en 1953 i constitueix el nucli original de la pedania. L’edificació consistia en 26 cases unifamiliars d’escassa superfície i una sola planta i una xicoteta església, agrupades entorn d’una xicoteta plaça.

Ja a principis de la dècada de 1960 van començar a construir-se els primers edificis turístics, encara que no va ser fins a la primera meitat de la dècada de 1970 quan, amb la qualificació de “zona turística a potenciar” que li donava el PGOU vigent, van començar a urbanitzar-se de manera massiva, amb el que el poblat original va quedar unit sense solució de continuïtat amb una extensa zona de blocs d’apartaments i xalets.

📅 Calendari de festes:

  • 16 de Juliol, processó de la verge del Carme.

🔗Enllaços d’interès: