02 Ago 2019
02 Ago 2019

Sra. Tamara Martínez López

  • Carrer Ferrer i Bigne, 47
    46016 València
  • Telèfon: 96 363 52 49 Fax: 96.363.52.49
  • Telèfon: 650.713.841
  • Email: benifaraig@valencia.es

👥 Horari d’atenció: els dilluns i dimarts, de 9:00 a 14:00 hores.
✍ Oficina de Registre: dimarts de 09:00 a 14:00 hores.

✚ Consultori auxiliar:
Dies de visita mèdica: dilluns a divendres de 9:00 a 12:30

Saluda de l’Alcaldessa

Saluda Alcaldia Benifaraig

Em complau donar-te la benvinguda al nou espai web de l’Alcaldia de Benifaraig, allotjat a la pàgina de l’Ajuntament de València, un nou lloc on trobar-nos i compartir l’actualitat i la informació relativa al nostre poble.

Tamara Martínez López

Història

Benifaraig és un lloc fundat entre 1092 i 1102 pel primer ministre del rei àrab de València Al Qádir anomenat Ibn Faradj o en altres llocs Aben Farache, Aben Alfarache, Ibn al Faray (Farach, Faráx, Farage).

Els primers pobladors de Benifaraig és indubtable que serien musulmans, practicarien doncs la religió islá­mica segons la doctrina de Mahoma. Amb l’arribada del Cid van començar els primers contactes moro-cristians i posteriorment amb Jaime I, en canviar d’amo, i ja definitivament amb els templarios, les ànimes de la alquería van predominar en les seues creences cristianes.

Els primers cristians van treballar les idees musulmanes i amb els templarios se’ls va fer creure, com als quals vivien en la vall d’Alberic, afaitant-los el cap i col·locant-los un empaste de segó que desapareixia amb les aigües del baptisme, la qual cosa van creure aquelles gents senzilles.

En el segle XVII els franciscans del convent de Sant Diego, com ja hem vist, van revitalitzar els nostres costums cristians, van fundar nues­tra Església i van organitzar les nostres festes en trobar la imatge del Crist Vertader, avui venerada.

La tradició diu dels habitants de Benifaraig:

Són laboriosos huertanos que viuen en la seua major part @ajeno a les lluites socials, gents inclinades a la pietat cristiana, que propor­cionan escàs contingent a l’estadística criminal i que demostren erroni l’antic aquest “Els de Benifaraig no’s habiten, es maten”.

Avui, gràcies a Déu, l’opinió de Martínez Aloy que aquesta llegenda és molt recent no és corroborada pels testimonis, quasi centenaris, consultats i aquells temps en què els hortolans solucionaven les seues picabaralles amb la llei del més fort i la venjança, sense ser castigats mai per la impotent justícia, ja que es diu que ni testimonis ni jutges volien veure el dany, aquests temps, avui ja són un passat ignorat i superat.

📅 Calendari de festes:

  • Entre el 22 de juliol i 6 d’agost

🔗Enllaços d’interès: