El Consell Agrari Municipal va celebrar el diumenge passat dia 12 de maig de 2019 a les 11.30h, la festivitat de Sant Isidre. Enguany la festivitat ha sigut al Poble de Campanar. L’acte ret homenatge a agricultors de València que s’han destacat per la seua trajectòria professional i humana, la seua activitat innovadora i la seua vinculació amb l’activitat agrària i amb l’espai veïnal. El lliurament de premis conclourà amb un aperitiu a les 12.30h en la mateixa plaça.

Us presentem els llauradors i llauradores exemplars del 2019. Amb el seu esforç i treball proveeixen aliments i tenen cura de la terra. Moltes gràcies! El proper diumenge, pel Dia de l’Horta, a la Plaça de l’Església de Campanar, es farà l’acte públic de reconeixement. Hi esteu tots convidats.

Llauradors i llauradores exemplars, Sant Isidre:

  • Llauradora exemplar: Na Mercedes Marco Albert del poble de Borbotó
  • Llaurador exemplar: En Javier Serrano González del poble d’El Palmar
  • Llaurador exemplar: En Vicente David Soler del poble de Castellar-Oliveral
  • Llaurador exemplar: En José Perelló Ferriol de Benimàmet
  • Llaurador exemplar: En Diego Sepúlveda Carsí del Poble de Benifaraig
  • Llaurador exemplar: En Jorge Monrabal Castelló del poble de Pinedo
  • Llaurador exemplar: En Jaume Valls Sancho del poble de Beniferri

L’acte commemoratiu de l’any passat es va realitzar en Pinedo, i enguany s’ha triat el Poble de Campanar per als actes. Entre altres objectius, es pretén reconéixer públicament les trajectòries d’agricultors exemplars de l’horta de la ciutat. Per això, s’inclouen premis que posen en valor la gent jove que s’ha incorporat al camp sota les premisses de la investigació, la innovació i el cultiu agroecològic; els premis a aquells professionals de major edat que han dedicat tota la seua vida i la seua trajectòria al camp, i que es concedeixen a instàncies dels alcaldes i les alcaldesses dels pobles; i, finalment, també persones proposades per sindicats i organitzacions agràries per la seua forma d’actuar fidels a la terra i a la producció agrícola.

Amb aquest homenatge l’Ajuntament vol «posar en valor la importància de la protecció de l’horta com a element fonamental pels seus valors ecològics, culturals, històrics, econòmics i patrimonials», va explicar Consol Castillo diumenge passat.

Llauradors i llauradores exemplars Sant Isidre 2019 – Dia de l’Horta

A l’acte van assistir també la consellera d’Agricultura, Elena Cebrián, el secretari autonòmic de l’àrea, Francisco Rodríguez Mulero, així com la regidora del Partit Popular, Mari Ángeles Ramón-Llin.

Castillo va recordar que en la present legislatura s’ha aprovat de forma conjunta i amb unanimitat dels partits la «Llei de l’Horta», així com una «Llei d’Infraestructures Agràries». La nova meta és fomentar aquesta especialització professional entre els joves i les dones, col·lectius que es tenen en compte en les citades lleis.