La Cátedra Tierra Ciudadana de l’Universitat Politècnica de València vos convida a participar en el Diàleg de Sabers “Alternatives al desperdici alimentari. Horitzó 2030”. Reduir el desperdici alimentari és una prioritat global que requereix d’accions concretes per a avançar cap a un sistema agroalimentari sostenible.

Inscriu-te Dialogo de Saberes

Constitueix un repte urgent i multidimensional que ha de ser afrontat combinant estratègies d’investigació, legislatives, de sensibilització, i de suport a projectes innovadors. Volen establir un espai entre diferents actors i grups d’interés per compartir experiències i aprenentatges, per dialogar i reflexionar al voltant d’alternatives viables.

És un escàndol que 800 milions de persones patisquen fam mentre malbaratem un terç dels aliments que produïm. Reduir el malbaratament alimentari requereix accions en tota la cadena alimentària, des de la producció agrícola fins al consum en les llars.

Gràcies a l’activisme de la societat civil el debat va arribar en 2016 als parlaments europeus, i ja hi ha dos països que compten amb legislació específica al respecte. És possible reduir el Malbaratament Alimentari si avancem en estratègies combinades en legislació, investigació, sensibilització i innovació.

L’objectiu d’aquest diàleg és:

  • Disposar d’informació actualitzada sobre la magnitud d’aquest gran desafiament.
  • Connectar les estratègies locals, regionals, i nacionals contribuint així als avanços requerits per l’agenda global.
  • Conèixer les iniciatives i projectes orientats a aquest propòsit que s’estan desenvolupant els últims anys.
  • Reflexionar en base als aprenentatges, avançar en conclusions consensuades i efectives.
  • Compartir experiències i identificar actors claus.

 

Desafio alimentario Consell Agrari Municipal UPV